Bakst

 

Krispi knekkis

18/10/2020

Passeleg tynne, krispi, magevennlege, smaksrike og anvendelege knekkebrød! Kan funke også i mindre ruter på ostefatet ditt! Snakk om blodsukkervennleg!! Under får du info til eitt brett/ langpanne knekkisar:

Mandelrundstykke er mitt namn på desse alternativa til rundstykker eller brødskiver. Dei er fri for laktose og gluten, men sjølvsagt kan alle som vil bruke oppskrifta. Desse luftige kulene er snill med blodsukkeret ditt og støttar mettheitsprofilen fram i tid!

For fleire år sidan publiserte eg ei oppskrift som likna denne. Eg hugsar at den gong fekk eg tilbakemeldingar på at fleire syns rundstykka var SÅ gode. I romjula prøvde eg meg fram til ei liknande blande. Her har du den, og rundstykka er i mine sansar minst like gode!

Mandelkyss

12/12/2019

Berre av å lese namnet på desse, så kjenner du på glede over noko lite godt! Mandelkyssa er akkurat like behagelege å sette tenna i, som biletet gir inntrykk av. Deilig smak av mandel og mørk sjokolade vil straks breie seg i munnhola di.

Pepparkaker

08/12/2019

Her deler eg mamma si oppskrift på pepparkaker! Mine favoritt- pepparkaker, masse godt krydder~ med ein liten vri på søtning og mjøl. Denne mengda gir omlag 6 brett pepparkaker. Ver så god og prøv!

Kokostoppar

08/12/2019

Topp kokostoppar! Runde kuler som lett brekker lekkert når du set tenna i dei! Ha tolmod og vent til kokostoppane er heilt avkjølt og har fått sett seg. Dei er nydelege!

Havreflarn

08/12/2019

Her får du knasande havreflarn, eller havrekjeks om du vil, i eit utgåve som kan falle i smak hos fleire. Av denne mengda kan du lage 10-12 store kjeks, eller du gjer som eg; Doble mengdene av ingrediensar og lage ca. 30 stk mindre havreflarn (som biletet).

Cloud bread

04/12/2019

Desse brøda, som smeltar på tunga, er glutenfrie og mettande. Dei er laga på få straksar, og du kan bruke dei som underlag til pålegg, som hamburgerbrød, som alternativ til loff når du skal ha rekeaften eller til matpakken. 2 slike, pålegg og noko fargerikt og du er fornøgd!

Vaffler som mettar og inneheld gode styrkestoff for magen ~ det kjennes ikkje feil! Kefir tilfører tarmflora styrkande probiotika (mjølkesyrebakterier), og elles vil desse vaffelplatene mette lenger enn den typiske dessert-vaffelen. Så, eit stykke vaffelkake er truleg nok! Når skal du teste vaffelkake?

Er det usemje i heimen om rundstykker? Nokon likar å kjenne litt tyggemotstand - og andre grin på nasen? Helst ingen frø, nøtter eller heile korn? Prøv deg på desse - og sjå om floken er løyst! Hos oss er det ikkje ein smule att når desse blir servert!